Η ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ δραστηριοποιείται στον τομέα της διέλασης  αλουμινίου από το 1969. Η καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής, τα γραφεία και η έκθεση εκτείνονται σε έκταση 23.000 τ.μ. και βρίσκονται στο κέντρο του Λεκανοπεδίου Αττικής, στη ΒΙΠΕ Αχαρνών (γέφυρα Μεταμόρφωσης). Απέχοντας ελάχιστα από το Εθνικό οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο καθώς και από το λιμάνι του Πειραιά, μπορεί και διανέμει άμεσα τα προϊόντα της στο εσωτερικό και τις ξένες αγορές.

Η επιχειρηματική καινοτομία και η αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών, συνιστούν βασικούς παράγοντες της ανάπτυξης της ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ. Πρώτη στον Ελλαδικό χώρο ανέπτυξε βάσεις για φωτοβολταϊκά συστήματα και στη συνέχεια πρώτη ανέπτυξε ελληνικό σύστημα ρυθμιζόμενης βάσης (tracker).

Διαθέτει Τμήμα Σχεδιασμού άρτια εξοπλισμένο με όλα τα state-to-the-art ψηφιακά σχεδιαστικά εργαλεία, εκτυπωτές 3D κλπ., και στελεχωμένο με υψηλού επιπέδου επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό. Έχοντας διαμορφώσει φιλοσοφία άμεσης συνεργασίας με τους πελάτες της, τόσο στον σχεδιασμό των προϊόντων, όσο και στην εφαρμογή τους, επιτυγχάνει το άριστο για τις απαιτήσεις τους αποτέλεσμα.

Η ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ, εκτός της γραμμής διέλασης, διαθέτει σύγχρονο βαφείο ηλεκτροστατικής βαφής με δύο καμπίνες υπερανθεκτικών βαφών. Διαθέτει επίσης άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο ανάπτυξης και ελέγχου ποιότητας των προϊόντων της βαφής.

Τα προϊόντα της εταιρείας με ηλεκτροστατική βαφή είναι πιστοποιημένα κατά “Qualicoat” ενώ τα ανοδιωμένα προϊόντα της πιστοποιούνται κατά “QualAnod”

Όλες οι διαδικασίες παραγωγής των συστημάτων αλουμινίου πληρούν τις απαιτήσεις του συστήματος διασφάλισης ποιότητας, κατά το πρότυπο EN ISO 14001 και EN ISO 9001 του TUV CERT Αυστρίας, ενώ το σύνολο των προϊόντων της ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ διαθέτει όλα τα απαραίτητα διεθνή πιστοποιητικά ποιότητας ή/και ενεργειακής απόδοσης. Είναι πιστοποιημένος προμηθευτής των Ηνωμένων Εθνών από το 2010.

Προσφέρει τεχνολογικά προηγμένα, πλήρως πιστοποιημένα ανοιγόμενα και συρόμενα συστήματα αλουμινίου για πόρτες και παράθυρα, απλά ή θερμομονωτικά, που καλύπτουν  όλες τις ενεργειακές κατηγορίες σύμφωνα με τον ΚΕΝΑΚ.

Οι σειρές που παράγονται: ENERGY, EVRO και SLIM, είναι τεχνολογικά προηγμένες, πλήρως πιστοποιημένες και καλύπτουν όλη τη γκάμα των ανοιγόμενων και συρόμενων κουφωμάτων, θερμομονωτικών και μη, με διάθεση πλήρους γκάμας εξαρτημάτων & ελαστικών για όλες τις σειρές.

Ειδικότερα δε, με την θερμοδιακοπτόμενη σειρά Energy και την συνδυαστική χρήση ανάλογων υαλοπινάκων, επιτυγχάνονται σημαντικά χαμηλοί συντελεστές θερμοδιαπερατότητας (Uw) υπερκαλύπτοντας τις απαιτούμενες προδιαγραφές των επιδοτούμενων προγραμμάτων ενεργειακής αναβάθμισης (εξοικονομώ – αυτονομώ) κλπ. Παράλληλα, παράγει κατά παραγγελία (ειδικά) προφίλ αλουμινίου για βιομηχανικές και βιοτεχνικές χρήσεις καλύπτοντας δεκάδες κλάδους της  Ελληνικής και ξένης αγοράς.

Από το 2009, η METALOUMIN, εισέρχεται δυναμικά στην αγορά των συστημάτων στήριξης για φωτοβολταϊκά πάνελ στο έδαφος, σε βιομηχανικές και κάθε είδους οικιακές οροφές ενώ από το 2019 πρωτοπορεί στον σχεδιασμό και την κατασκευή ρυθμιζόμενης βάσης ηλιακού ιχνηλάτη (tracker), αυξάνοντας την παραγωγή ρεύματος έως και 25% σε σχέση με οποιαδήποτε σταθερή φωτοβολταϊκή εγκατάσταση.

Η METALOUMIN είναι μια εξωστρεφής εταιρεία με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα. Τα προϊόντα της εξάγονται σε περισσότερες από 27 χώρες σε όλο τον κόσμο. Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ η κατέγραψε διψήφια αύξηση του κύκλου εργασιών της, διευρύνοντας το μερίδιό της στην εγχώρια αγορά, αλλά και τον κύκλο εξαγωγών της.

Παρά την εμφάνιση της πανδημίας του covid-19 η εταιρεία έλαβε τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση της σε όλα τα επίπεδα, εξασφαλίζοντας καταρχάς και πάνω από όλα, την ασφάλεια των εργαζομένων  και των συνεργατών της, αλλά και την ομαλή και αδιάλειπτη λειτουργία του εργοστασίου της και ως εκ τούτου της επιχειρηματικής της δραστηριότητας.

Opening Hours

Monday

08.00 - 16.00

Tuesday

08.00 - 16.00

Wednesday

08.00 - 16.00

Thursday

08.00 - 16.00

Friday

08.00 - 16.00

Saturday

-

Sunday

-

Address & Contact

Our Address

Αγίου Φανουρίου 20, 13678 Αχαρνές

GPS

38.0741031, 23.7591641

Telephone
Soc. Networks