Το βινύλιο επιστρέφει… με τη βοήθεια του αλουμινίου!

Το βινύλιο επιστρέφει… με τη βοήθεια του αλουμινίου!

Σε έναν κόσμο που οδεύει σταδιακά προς την πλήρη ψηφιοποίησή του και κάθε φυσικό μέσο σταδιακά αντικαθίσταται από συνέχειες μηδενικών και μονάδων, καταγράφονται ορισμένες «περίεργες» τάσεις, όπως η αναβίωση της αγοράς των δίσκων βινυλίου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βλέπουμε προϊόντα αναπαραγωγής βινυλίων (κοινώς πικάπ) στον 21ο αιώνα, όπως το επερχόμενο SL-1000R της θρυλικής Technics.

Το SL-1000R απευθύνεται στους λάτρεις της αναλογικής αναπαραγωγής μουσικής. Είναι ένα direct-drive πικάπ, κατασκευασμένο από αλουμίνιο, με vintage σχεδιασμό που παραπέμπει σε παλαιότερες δεκαετίες.

Η τροφοδοσία ρεύματος είναι ξεχωριστή ώστε να περιορίζονται τυχόν παρεμβολές στο κύκλωμα αναπαραγωγής ήχου, ενώ ο βραχίονας της κεφαλής είναι ο παραδοσιακός σχήματος αγγλικού S της γιαπωνέζικης εταιρείας.

Φυσικά, το SL-1000R υπόσχεται εξαιρετική ποιότητα ήχου, με την απαραίτητη «ζεστασιά» που χαρακτηρίζει τα αναλογικά συστήματα αναπαραγωγής. Ωστόσο το παραπάνω έρχεται με το ανάλογο κόστος που για την πλειοψηφία των ανθρώπων είναι απαγορευτικό, μιας και η τιμή του SL-1000R αναμένεται να αγγίζει τα 20 χιλ. δολάρια δηλαδή περίπου 16,68 χιλ. ευρώ!

The post Το βινύλιο επιστρέφει… με τη βοήθεια του αλουμινίου! appeared first on Alunet.


Source: alunet
Το βινύλιο επιστρέφει… με τη βοήθεια του αλουμινίου!